Ξανθούλη Καλλιόπη


ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΞΑΝΘΟΥΛΗ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Είμαι 48 ετών, μητέρα 4 παιδιών και ζω στην Εύβοια από το 2005. Γεννήθηκα στη Σκύρο, μεγάλωσα στην Αθήνα και έκανα οικογένεια στην Θεσσαλία.

Εκεί, συμμετέχοντας στην παραγωγή και προώθηση αγροτικών προϊόντων, γνώρισα τον παραλογισμό της αγροτικής πολιτικής και την εξάρτηση των καλλιεργητών από τα φυτοφάρμακα και τους μεσάζοντες.

Αργότερα, διδάσκοντας Αγγλικά, ενημέρωνα τους μαθητές μου για τα περιβαλλοντικά ζητήματα και συμμετείχα ενεργά σε όλες τις σχετικές τοπικές πρωτοβουλίες.

Το 1995 οργάνωσα εκστρατεία ενημέρωσης των μαθητών της Λάρισας για την ανακύκλωση. Η παταγώδης αποτυχία της με ενθάρρυνε να αποδεχθώ πως χρειαζόταν περισσότερος χρόνος και σκάνδαλα για να γίνουν γνωστά τα προβλήματα και να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες.

Εργάσθηκα εθελοντικά διδάσκοντας σε καταυλισμό μεταναστών, στηρίζοντας τη δανειστική βιβλιοθήκη νοσοκομείου και απασχολώντας δημιουργικά ηλικιωμένους.

Με το σύζυγό μου, αρχιτέκτονα Κωνσταντίνο Βοκοτόπουλο, ξεκινήσαμε την προσπάθεια να συγκροτηθεί η Π.Κ. Εύβοιας καθώς βιώνουμε τα προβλήματα στην Χαλκίδα, την Λίμνη και την Σκύρο όπου μοιράζουμε το χρόνο μας.